Princezin Golf prodat za 48.100 £

Izvor: B92, 25.Jul.2011, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princezin Golf prodat za 48.100 £

Dvadesetjednogodišnji Soni Brazil napravio je odličan posao, jer je VW Golf koji je nekada pripadao princezi Kejt Midlton prodao za 48.100 funti na aukcijskom sajtu eBay. Inače, taj automobil pre nepune dve godine kupio je od Midltonovih za 1.400 funti.

Izgleda da je dragoceno sve što je u vezi sa kraljevskom porodicom, pa tako i indigo plavi Golf koji je nekada vozila novopečena princeza.

Aukcija je na sajtu eBay započeta 14. jula, a do 24. jula u 20.27 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "kraljevski" auto dostigao je cenu od 48.100 funti. Soni je odradio odličan posao jer je Golf prodao nepoznatom kupcu po 34 puta višoj ceni od one po kojoj ga je kupio.

Inače, Kejt Midlton je plavi Golf kupila 2001, kada je bila studentkinja, a prodala ga je 2009. godine.

Nekoliko meseci nakon što je postala princeza, Soni se po aukcijskim kućama raspitao koliko bi taj auto mogao da vredi, preuredio ga je i postavio aukciju.

Kako bi privukao što veću pažnju, vlasnik "kraljevskog Golfa” je na aukcijskom sajtu postavio fotografije Kejt za volanom svog bivšeg automobila, kao i fotokopiju sertifikata koji potvrđuje da je vozilo zaista pripadalo mladoj princezi.

Inače, kada ga je od Midltonovih kupio, u njemu je našao par srebrnih manžetni za koje pretpostavlja da pripadaju ili princu Vilijamu ili Kejtinom bratu Džejmsu. Najpre je hteo da ih proda sa automobilom, ali onda je odlučio da ih vrati.

Ovaj Golf ima 1,4-litarski benzinski motor, a snaga se prenosi putem ručnog menjača.

Pogledajte tok aukcije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.