Predstavljen GVA Studebaker Veinte Victorias sa V8 superpunjenim motorom

Izvor: Moto.rs, 02.Maj.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen GVA Studebaker Veinte Victorias sa V8 superpunjenim motorom

Gullwing America (GVA) kompanija iz Majamija je objavila specifikacije i slike koje se odnose na njihov najnoviji projekat, koji je omaž Studebaker modelu.

Model 1954 Studebaker uspeo je da ostvari 20 pobeda u Carrera Panamericana trka a 9 od njih je bilo zaredom (1993 do 2001).

Kako bi proslavili ovo dostignuće, GVA su odlučili odaju poštovanje ovo vozilu putem razvijanja Studebaker Veinte Victorias (što znači „20 pobeda“), koji će biti ograničeni na samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << 20 automobila. 19 od njih će nositi žutu boju, dok će preostala jedinica imati crnu boju i služiće kao bezbednosno vozilo.

Klasična karoserija ima moderan izgled, dok ispod nje se krije V8 6.2-litarski LS9 superpunjeni motor koji razvija 620ks snage koja se šalje na točkove preko 6-stepene manuelne transmisije.

Studebaker Veinte Victorias koristi ojačanu cevastu šasiju i dobio je Brembo HPK kočnice i od strane kompanije GVA-razvijene 19-inčne točkove na koje su postavljeni Bridgestone pneumatici.

foto © GVA

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.