Pratili Google Maps – završili usred pustinje, ni hitna služba nije mogla do njih

Izvor: B92, 30.Nov.2023, 11:43

Pratili Google Maps – završili usred pustinje, ni hitna služba nije mogla do njih

Vozači se često za snalaženje u nepoznatim predelima pouzdaju u mape - međutim, to se nekad i ne završi baš najbolje.

O negativnom iskustvu može da posvedoči grupa ljudi koja je iz Kalifornije otišla za Las Vegas, kako bi gledali trku Formule 1.

U povratku, umesto da idu autoputem koji povezuje južnu Kaliforniju sa Las Vegasom, oni su poslušali Google Maps koji im je predložio da krenu alternativnom rutom da bi, kako je pisalo, izbegli oluju sa česticama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prašine.

"Mislili smo da će to biti bezbedno, a ujedno je pisalo i da će biti 50 minuta brže. Ovo je bio prvi put da idemo automobilom do Las Vegasa i nazad", rekla je za SFGATE Šelbi Izler, jedna od putnica iz ove ekipe.

Umesto da idu predviđenom trasom, međutim, putnici su završili u užarenim pustinjama Nevade, usred "nedođije". Što je još gore, nisu bili jedini koji su krenuli pogrešnom rutom.

"Prvi vozač koji je krenuo nazad, rekao nam je da je put sve gori što više ideš u planinu, kao i da zapravo ne vodi nikuda. On je bio u ogromnom kamionu i vozio pravo kroz žbunje, kako bi dao do znanja ljudima da se okrenu", kaže Izler.

Nisu mogli da utvrde gde se nalaze, a na kraju su pozvali hitne službe jer su se jednostavno izgubili. Pošto hitna služba nije mogla da dođe po njih zbog oluje, morali su da pozovu šlepere. Automobil su ostavili u Las Vegasu, a morali su da zamene zadnju desnu gumu, kao i još poneki deo.

"Ubuduće, držaću se puteva koje znam, i još jednom ću proveriti da li je ruta dobro ucrtana na mapama", zaključila je Izler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.