Požar kod Tesla fabrike u Evropi, Mask: Najgluplji eko-teroristi na svetu FOTO

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 22:38

Požar kod Tesla fabrike u Evropi, Mask: "Najgluplji eko-teroristi na svetu" FOTO

Radovi u jedinoj Teslinoj evropskoj fabrici, u nemačkoj saveznoj pokrajini Brandenburg, privremeno su stopirani zbog požara na strujnom tornju u blizini.

Nemačka policija rekla je da se trenutno slučaj istražuje kao podmetnuti požar, i da je organizacija koja sebe naziva "Vulkan grupa" preuzela odgovornost za ovo.

U pismu objavljenom pod pseudonimom "Kontrapolis", iz ove grupe kažu da su "sabotirali Teslu jer kompanija jede zemlju, ljude, rad, a daje 6.000 SUV, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mašina za ubijanje i kamiona nedeljno".

Ovim povodom oglasio se i šef Tesle Ilon Mask.

"Ovo su ili najgluplji eko-teroristi na svetu, ili su marionete onih čiji ciljevi nisu povezani sa životnom sredinom. Zaustavljanje proizvodnje EV, umesto SUS vozila, ekstremno je glup potez", napisao je Mask.

Lokalne vlasti su, uprkos tome to se ovo tretira kao podmetnuti požar, upozorili da ne bi terbalo nagliti sa zaključcima. Požar se desio u vreme kad se Tesla suočava sa kritikama od strane žitelja iz blizine fabrike, zbog toga što žele da prošire svoj kompleks.

Čitava situacija pre požara dobila je pažnju javnosti nakon što je "Vulkan grupa" postavila šatore u šumi oko fabrike, upravo kako bi sprečili Teslu da pripremi teren za dalje širenje. Takođe, oni su i dali podršku lokalcima.

Dok neki aktivisti nisu sigurni da li je baš "Vulkan grupa" odgovorna, ministar unutrašnjih poslova Brandenburga, Mihael Stubgen, insistira na tome da je u pitanju napad, i da će "biti posledica, jer će država reagovati za velikom ozbiljnošću".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.