Porsche Panamera hybrid

Izvor: B92, 28.Jul.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porsche Panamera hybrid

Porsche je najavio da će 2011. godine predstaviti hibridnu verziju Panamere, piše britanski Autocar.



Panamera hybrid koristiće istu benzinsko-električnu kombinaciju pogona kakvu ima novi Cayenne hybrid. U prevodu, imaće V6 3-litarski benzinac s kompresorom od 329 KS i dodatni električni motor sa 46 KS.

Taj hibridni sistem omogućava vožnju s jednim od dva pogona ili oba zajedno. Snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će se prenositi pomoću automatskog menjača sa osam brzina.

Panamera hybrid nakon lansiranja postaće drugi Porscheov model s hibridnim pogonom. Podsetimo, nedavno je predstavljen Cayenne u kom već "kuca takvo srce".

Porsche planira da u proizvodnju pusti i svoj 918 Spyder hybrid supersportski koncept, a i hibridna 911-ica bi uskoro mogla da ugleda svetlost dana.

Takođe, najavljen je i razvoj tri potpuno električna Boxstera koji će s probnim vožnjama početi već 2011. godine.

Izvor - AutoKlub.hr

Pročitajte više o modelu Cargraphic Porsche Panamera Turbo

Pročitajte više o modelu TopCar Porsche Panamera Stingray

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spyder 918 za 650.000 dolara!

Izvor: MojAuto, 29.Jul.2010, 17:45

Stižu dobre vesti za sve ljubitelje Porshe-a. Nemački proizvođač objavio je da njihoba 918-ica ulazi u proizvodnju. Da podsetimo, Spyder 918 prvi put je predstavljen na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, i to sa hibridnim pogonom.   Inače, koncept, za koga se to više neće moći govoriti,...

Nastavak na MojAuto...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.