Policija trenira strogoću: Na udaru i pešaci

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 19:16

Policija "trenira strogoću": Na udaru i pešaci

Pojačana kontrola saobraćaja trajaće od 11. do 17. marta.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, počinju od 11. marta sprovođenje međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja "Roudpol" (Roadpol) koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kako vozača, tako i putnika, nepropisne upotrebe mobilnog telefona i nepropisnog prevoza dece.

Akcija će, takođe, biti usmerena i na prekršaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje čine pešaci, ali i vozači prema pešacima, saopštio je MUP.

Ova akcija, koja će trajati do 17. marta, istovremeno će se sprovoditi u 30 država koje su i članice organizacije Roadpol - Mreža saobraćajnih policija Evrope.

MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju da dosledno poštuju saobraćajne propise, koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila, da ne koriste nepropisno mobilni telefon u toku vožnje, kao i da decu prevoze bezbedno, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VOZAČI I PEŠACI, OD PONEDELJKA POSEBAN OPREZ: Pojačana kontrola saobraćaja počinje 11. marta

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024

Od 11. do 17. marta obratite pažnju na ponašanje u saobraćaju...Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, počinju od 11. marta sprovođenje međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja "Roudpol" (Roadpol) koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja nekorišćenja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.