Pokrenuta je proizvodnja nove Lade VIDEO

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 16:56

Pokrenuta je proizvodnja nove Lade VIDEO

Opremljena je pametnim bezbedosnim sistemom.

Posle odlaska "Nisana" iz Rusije, posao je nastavljen. Ruska kompanija za proizvodnju automobila "AvtoVAZ“ pokrenula je proizvodnju automobila "lada“, model X-Kros 5 (Lada X-Cross 5) u bivšoj fabrici "Nisana“ u Sankt Peterburgu.

Podsetimo, u Rusiji su nedavno počeli da voze bespilotni kamioni, pročitajte u odvojenoj vesti.

Lada X-Cross 5 je gradski krosover sa pogonom na prednje točkove opremljen turbo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << motorom od 160 konjskih snaga i 7-stepenim automatskim menjačem.

Automobil ima panoramski krov, pametni bezbednosni sistemi ADAS (kontrola umora vozača, upozorenje na izlazak iz trake, adaptivno uključivanje dugih svetala, sistemi sveobuhvatne vidljivosti, kočenje u slučaju nužde itd.), multimedijalni sistem – saopštila je kompanija "AvtoVAZ“.

Svečanoj ceremoniji pokretanja proizvodnje prisustvovali su ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov, predsednik "AvtoVAZ-a“ Maksim Sokolov i gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov.

"AvtoVAZ“ će proizvoditi pomenuti model "lade“ zajedno sa kineskim partnerom, ali nije zvanično saopšteno koja kompanija je u pitanju.

Kako je objasnio izvršni direktor fabrike "Lada Sankt Peterburg“ Sergej Zaharčenko, u proizvodnji će se koristiti oprema koju je koristio "Nisan“, a koja je modernizovana za lansiranje novog modela "lade“.

Početak prodaje automobila planiran je za treći kvartal 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.