Pojas se ne vezuje samo zbog opasnosti od sudara

Izvor: B92, 13.Maj.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojas se ne vezuje samo zbog opasnosti od sudara

Osnovna funkcija sigurnosnih pojaseva je da spreče ili ublaže povrede putnika prilikom saobraćajnih nesreća. U nekim slučajevima nije neophodno da dođe do sudara da bi putnik u vozilu zažalio što nije bio vezan.

Suvozači dostavnih vozila u gradu često ne vezuju pojas smatrajući da ih on usporava prilikom čestih izlazaka i ulazaka radi obavljanja posla.

To je možda bezbedno ukoliko se vozač ne odluči za oštar polukružni zaokret, a vrata suvozača ostanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otključana:

Sigurnosni pojasevi su korisni i prilikom neočekivanih, naglih kočenja. U takvim slučajevima, putnici koji nisu vezali pojas mogu da dožive povredu čak i ako se kočenje ne završi sudarom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pojas se ne vezuje samo zbog opasnosti od sudara

Izvor: B92, 13.Maj.2014

Osnovna funkcija sigurnosnih pojaseva je da spreče ili ublaže povrede putnika prilikom saobraćajnih nesreća. U nekim slučajevima nije neophodno da dođe do sudara da bi putnik u vozilu zažalio što nije bio vezan...Suvozači dostavnih vozila u gradu često ne vezuju pojas smatrajući da ih on usporava...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.