Počeo sajam automobila u Ženevi 2019.

Izvor: B92, 05.Mar.2019, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo sajam automobila u Ženevi 2019.

Vrata 89. međunarodnog ženevskog auto-salona otvorena su za predstavnike medija u utorak 5. marta, a publika će moći da pogleda najnovije modele automobila dva dana kasnije, od četvrtka 7. marta. Sajam će ove godine trajati do nedelje 17. marta.

Najveća svetska smotra najnovijih dostignuća iz auto-industrije u prvoj polovini 2019. godine je sajam automobila u Ženevi.

Jedan od najdugovečnijih međunarodnih auto-salona održava se po 89. put, a ove godine u 6 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sajamskih hala ugostiće više od 150 evropskih i svetskih premijera, a očekuje se oko 660.000 posetilaca.

Uprkos izostanku nekih velikih svetskih auto-brendova, kao što su Ford, Hyundai, Volvo, Jaguar i Land Rover, publika će u "Palekspu" moći da vidi preko 900 novih automobila.

Sajamskoj manifestaciji prethodio je tradicionalni godišnji izbor za "Evropski automobil 2019", koji je održan u ponedeljak, kada je za auto godine na Starom kontinentu proglašen električni Jaguar I-Pace.

Kao i svake godine, sajt B92 pratiće najvažnija dešavanja i premijere sa ženevskog salona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.