Petlja Hipodrom smanjiće gužve

Izvor: B92, 14.Dec.2010, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petlja "Hipodrom" smanjiće gužve

Najkasnije do kraja nedelje vozači će konačno moći da koriste dugo očekivanu petlju "Hipodrom” kod Careve ćuprije.



Njenim otvaranjem za saobraćaj procenjuje se da će gužve ka centru grada biti manje za 30 odsto, a bezbednost značajno veća jer će biti razdvojen drumski i železnički saobraćaj.

Osim što će biti manje saobraćajne gužve iz pravca Banovog brda ka centru grada i obrnuto, otvaranje petlje značajno će povećati bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer će biti premošćen pružni prelaz kod Paštrovićeve ulice. Ovo će naročito obradovati vozače jer se više neće stvarati kolone čekajući da prođe voz.

Sa Železničke stanice dnevno je polazilo oko 120 kompozicija koje koriste ovaj pružni pravac, a prema propisima rampa na pružnom prelazu mora biti spuštena tri do pet minuta pre svakog prolaska voza što znači da je rampa na ovom prelazu u proseku bila spuštena oko osam sati dnevno.

Gradnju nadvožnjaka, započetu u julu 2009, finansirala je sa dva miliona dinara Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Nadvožnjak ima dve saobraćajne trake u oba smera i trokraku raskrsnicu sa prilaznim rampama.

Petlja "Hipodrom” deo je pristupnih saobraćajnica za novi most na Adi. Između ove petlje i budućeg mosta biće izgrađena petlja Radnička koja će povezati most i petlju "Hipodrom”.

Fotografija: M. Đurica (BlicOnline)

Kako smanjiti gužve u Beogradu?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.