PROTERANI DIZELAŠI: Ovo je prvi GRAD u BRITANIJI gde motor ne sme da pokreće DIZEL

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Nov.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTERANI DIZELAŠI: Ovo je prvi GRAD u BRITANIJI gde motor ne sme da pokreće DIZEL

Vlasnici dizela u problemu...

Britanci su se poveli za praksom pojedinih nemačkih gradova i odlučili da proteraju dizelaše sa svojih puteva.

Prvi grad na Ostrvu koji je doneo odluku je Bristol. Gradski čelnici su se odlučili na ovu rigoroznu odluku zbog velikog stepena zagađenja vazduha, posebno u centru grada.

Odluka grada je uvođenje tzv. Clean Air Zone područja, i to od 2021. godine. To znači da dizelaši neće moći ući u centar tokom najvećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saobraćaja, od 7 do 15 sati. Ako se ipak nađe neki pametnjaković, biće drakonski kažnjen. Celokupna regija koja će vremenom rasti biće pokrivena ANPR (Automatic Number Plate Recognition) sistemom automatskog očitavanja registarskih tablica, piše Auto Express.

Zanimljivo je da će se zabrana dizelaša odnositi i na komercijalna vozila, pa i taksi automobile. Oni će moći ući u centar grada, ali samo uz plaćanje "ulaznice". Cena upada u „zonu čistog vazduha“ je 9 funti, odnosno čak 100 funti za autobuse.

Gradske vlasti pritom najavljuju širenje mreže električnih punionica, ali i izgradnju novih biciklističkih staza.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.