PRIPAZITE KAKO VOZITE: Postavljen je prvi RADAR sa veštačkom inteligencijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 00:40

PRIPAZITE KAKO VOZITE: Postavljen je prvi RADAR sa veštačkom inteligencijom

Konstruisala ga je kompanija Redspeed International.

Ovaj 4D radar s veštačkom inteligencijom ne samo da ima sposobnost otkrivanja prekoračenja brzine, već prepoznaje i vozila koja su prošla kroz crveno svetlo, navodi Revija HAK.

Istovremeno vam omogućava da znate koliko ljudi putuje u kabini vozila i da li čine prekršaj: da li vozač koristi telefon za volanom, da li svi vezani sigurnosnim pojasevima...

Može da se poveže s bazama podataka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << britanske policije i Agencije za izdavanje vozačkih i vozila (DVLA) da bi se proverilo da li svi porezi i osiguranja plaćeni. Novi radar je opremljen kamerama visoke rezolucije i može da nadzire do šest traka. Radi na solarnu energiju i aktivan je i danju i noću.

Kamera je postavljena na A23, blizu Lambeta u južnom Londonu. Trenutno je reč o projektu koji sprovodi Transport for London pre nego što Ministarstvo unutrašnjih poslova odobri zeleno svetlo za trajnu upotrebu.

Međutim, ima onih koji veruju da instaliranjem ove kamere samo žele da se povećaju prihodi od kažnjavanja vozača. Ističe se da je preterano svakog korisnika tretirati kao mogućeg osumnjičenog te da to predstavlja pretnju njihovoj privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.