POSTOJI RAZUMAN RAZLOG: Vozači sada ograđuju automobile žicom i letvama da bi spasili vozila (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2023, 17:16

POSTOJI RAZUMAN RAZLOG: Vozači sada ograđuju automobile žicom i letvama da bi spasili vozila (VIDEO)

Nisu razlog krađe.

Vozači u Severnoj Americi morali su da pribegnu novom izimu kako bi sačuvali gume svojih automobila od bodlji male životinje.

Pronađeni su brojni tehnološki elementi za sprečavanje oštećenja i krađa u automobilu. Lokatori, blokatori i mnoštvo drugih sigurnosnih proizvoda. Ali ponegde u Severnoj Americi odlučili su automobil okružiti žičanom mrežom i drvenim letvama. I to ne da bi se sprečila krađa, jer za to postoji drugi, potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razuman razlog.

Bodljikavo prase je životinja koja se može naći širom sveta. Žive u toplim krajevima Azije i Afrike i prodiru čak do Sicilije i južne Italije. Prema Nacionalnoj Geografiji, severnoameričko bodljikavo prase je jedina vrsta koja živi u Sjedinjenim Državama i Kanadi i najveći je od svih. Svaki može biti veliki do 30 centimetara i imati do 30.000 oštrih šiljaka.

I upravo ti oštri šiljci razlog su postavljanja ove čudne mere zaštite. Probušene gume verojatno su uzrokovane gaženjem ove životinje, jer kada bodljikavo prase pređe u obrambenu fazu ili je pod pretnjom, podiže svoje šiljke u smeru pretnje.

#PicsFromTheRoad: Roadkill revenge! First time we've seen a porcupine wreck a tire! #trucking #truckthat #truckingpics #ONtrucks #hwy401 pic.twitter.com/x9xX9pfG5U

— Wayfreight (@WayfreightTruck) October 1, 2017

Noću je veća verovatnoća da ova životinja oštetiti gumu, budući da se radi o noćnoj životinji.

Kao što se vidi u videu, u nekoliko severnoameričkih parkova prirode odlučili su, kao metodu da izbegnu štetu koju uzrokuju životinje, da okruže automobile žicom, a zatim ga osiguraju letvama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.