POGLED U BUDUĆNOST: Alfa prikazala svoj prvi prototip VODONIČNOG automobila (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 18:51

POGLED U BUDUĆNOST: Alfa prikazala svoj prvi prototip VODONIČNOG automobila (VIDEO)

Otišla korak dalje.

Uvođenje klase Hipercar u Le Mansu privuklo je izuzetan broj proizvođača automobila nazad u svet trkanja prototipa. Uprkos svojoj trkačkoj istoriji, Alfa Romeo nije među njima, a to deluje kao sramota, posebno kada nam dizajneri poput Danijela Kemnica pokažu kako bi to moglo da izgleda.

Kemnic, talentovani dizajner transporta koji dolazi iz Kopenhagena u Danskoj, podelio je sa nama da je njegov Alfa Romeo P7 render nastao tokom studija na IED >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Torino. Međutim, otkrio je Carscoopsu da zbog različitih ograničenja, poput ograničenog vremena i drugih faktora, konačni projekat koji je predstavio svojim profesorima nije ispunio njegovu početnu viziju.

Kemnic objašnjava da je njegova vizija studije, koju možete videti na Behance-u, bila da se osvrne na Alfa Romeo kada je bio na svom vrhuncu, sa tačke dizajna,  kao i sa inženjerske tačke. Pošto su trke duboko ukorenjene u nasleđe brenda, on je pokušao da zamisli kako će trkački automobil iz slavne prošlosti Alfa Romea biti ponovo zamišljen za modernu eru.

Dizajn hiperautomobila je nesumnjivo pod uticajem klasičnih modela proizvođača automobila, posebno Tipo 33 Stradale. Elegantna i tečna karoserija doprinosi ukupnom izgledu koji je istovremeno jednostavan i nenatrpan, a opet varljivo zamršen u svojoj složenosti.

Kemniceva filozofija da se uhvati suština klasičnih dizajnerskih vrednosti Alfa Romea. Prvo, veliki volumen sa tečnim linijama i neprekidnim površinama. Drugo, površina koja jasno saopštava svoju svrhu kroz materijal i oblik. Treće, nekoliko ključnih detalja koji imaju prostora za disanje i mogu da se ističu kako treba bez potrebe da se bore za pažnju.

Možete uočiti razlike između skica i gotovog renderovanja u pogledu detalja dizajna. Rani dizajn sadrži svetla za maglu koja uključuju Kemnicov pojednostavljeni Kuadrifoglio logo, dok se konačni proizvod odlučuje za jednostavniji prednji kraj bez ovih elemenata.

Da bi ostao u toku sa savremenom tehnologijom, Kemnic zamišlja hiperautomobil koji pokreće mlazni motor na vodonik. Tehnologija je ekološki osetljiva, a takođe se oslanja na njegovu strast prema motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Iako ovo ni na koji način nije povezano sa internim planiranjem proizvoda Alfa Romea, ne možemo a da ne poželimo da proizvođač automobila razmisli o postavljanju tako klasično ispravnog trkačkog automobila na svetske trkačke staze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.