Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2024, 23:26

PITANJE KOJE SVE MUČI: Hoće li automobili POJEFTINITI u 2024. godini?

Konačno smo dobili odgovor...

Tržište automobila se donekle oporavilo 2023. godine nakon velike krize s čipovima. Ipak, cene novih i polovnih automobila su nastavile da rastu i čak su dostigle novi rekord. To pokazuju aktuelne brojke sajta za prodaju automobila AutoScout24.

Ove godine bi međutim novi automobili mogli da pojeftine, navodi Revija HAK. S primetnim povećanjem broja novih automobila oglašenih na onlajn tržištu AutoScout, poslovanje s novim i polovnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << automobilima u Evropi je nastavilo da se normalizuje u prošloj godini.

Iako je više novih vozila bilo dostupno na platformi nakon problema u ponudi pre samo dve godine, prosečne tražene cene u gotovo svim kategorijama vozila su nastavile da rastu – 5 posto za nove automobile i 4 posto za polovne automobile.

Alberto Sanz de Lama, generalni direktor AutoScouta24, kupcima automobila ipak daje nadu:

- Povećanje broja oglasa novih automobila na našim platformama jasan je pokazatelj da se stanje zaliha u autokućama promenilo na način koji bi mogao da bude dobar za potrošače. Bolja dostupnost novih automobila ne samo da omogućava veći izbor, nego bi takođe mogla da bude pokazatelj da će cene verovatno pasti u narednim mesecima 2024. godine - naveo je Lama.

Prve kampanje popusta u prodajnim salonima pokazuju da bi se cene mogle da se koriguju prema dole u narednim mesecima, analizira AutoScout24.

Drugim rečima, ove godine bi novi automobili konačno trebalo da barem malo pojeftine na evropskim tržištima. Posledično, mogli bi da pojeftine i polovni automobili.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.