Ovih 4  stvari bi trebalo UVEK da se pridržavate, ako ste PRVI VLASNIK automobila

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 23:01

Ovih 4 stvari bi trebalo UVEK da se pridržavate, ako ste PRVI VLASNIK automobila

Ne morate da znate sve o automobilima da biste ih posedovali.

Da li ste prvi put vlasnik automobila? Ako jeste, onda ste verovatno dobijali mnogo saveta od prijatelja, rođaka, pa čak i od prodavca autosalona koji vam je prodao automobil. Evo pet stvari koje nikada ne smete da radite kao prvi vlasnik novog automobila.

Svi vlasnici vozila treba da servisiraju svoj automobil na vreme iu intervalima koje preporučuje proizvođač. Posebno je važno, da se sav servis radi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u ovlašćenom servisu proizvođača od kojeg ste kupili vozilo. Automobili nisu dizajnirani da rade zauvek bez ikakvog servisiranja. To je recept za katastrofu. Auto će se pokvariti kada vam je najpotrebniji. I bićete opterećeni velikim računima za popravku

Gume su jedina veza koje vaš automobil ima sa putem. Oni obavljaju nekoliko veoma važnih uloga. Dakle, vaša je dužnost kao prvog vlasnika automobila da ih pravilno naduvate. Proveravajte pritisak svake dve nedelje. Takođe, moraćete da pregledate gume na oštećenja ili znakove neravnomernog habanja. Ovo može ukazivati na problem sa vašim vešanjem ili poravnanjem točkova. I dok smo na ovoj temi, ne zaboravite da centrirate trap. Preporuka je da se to radi na svakih svakih 10.000 km.

Nema ničeg lošeg u modifikaciji vašeg automobila kako biste poboljšali njegove performanse. Savetujemo vam samo da to uradite bezbedno. Gume visokih performansi, veliki komplet kočnica i pristojan set namotaja su veoma dobri modovi za instalaciju. I sve dok ne ugrožavaju bezbednost vašeg automobila I u skladu sa zakonskim proprisima. Međutim, ono što ne preporučujemo su nefunkcionalni modovi. Vlasnici automobila prvi put, klonite se ovih! To uključuje lažne ventilacione otvore, lažne lopatice za poklopac motora i lažne ukrase od ugljeničnih vlakana. Ovo košta, ali ne čini ništa za vaš automobil. Uštedite svoj novac i uložite ih u korisne komponente.

Vi, prvi vlasnik automobila, mogli biste biti najčistija osoba na svetu. Ali ako izađete iz prljavog automobila pkao što je onaj na slici, svi će misliti suprotno. Ozbiljno, osim što ostavlja loš utisak, prljavi automobil predstavlja opasnost po bezbednost. Nećete moći da vidite mnogo tokom dana. A noću će biti samo gore. Kada farovi udare u prljavo zadnje vetrobransko staklo, bukvalno vas mogu zaslepiti. Redovno perite automobil.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.