Osam kandidata za Auto godine

Izvor: B92, 18.Dec.2012, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam kandidata za "Auto godine"

Broj nominovih za nagradu "Automobil godine 2013", koja će se dodeliti 4. marta uoči početka ženevskog auto-salona, sužen je na osam kandidata.

Od 34 automobila koji su kandidovani u septembru 2012, u uži izbor ušlo je njih osam. Inače, praksa je da užu konkurenciju čini sedam modela, ali je ove godine napravljen izuzetak, s obzirom da su dva od osam kandidata dobili isti broj bodova.

Da podsetimo, za najbolji automobil godine u Evropi mogla su da konkurišu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sva vozila koja su se pojavila u periodu od septembra 2011. do septembra 2012. godine, pod uslovom da su u pitanju potpuno novi automobili, a ne samo nove verzije aktuelnih modela.

Dodatni uslov koji je svaki kandidat morao da ispuni jeste da je dostupan u najmanje pet evropskih zemalja i da njegova minimalna projektovana godišnja prodaja iznosi 5.000 jedinica.

Ovogodišnji finalisti su:

Ford B-Max

Hyundai i30

Mercedes A klase

Peugeot 208

Renault Clio

Subaru BRZ / Toyota GT86

Volkswagen Golf

Volvo V40.

Za koji od navedenih automobila biste vi glasali?

Pogledajte ko je proglašen za "Auto godine" u prethodnom takmičenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Automobil godine za 2013 će biti proglašen u toku sajma u Ženevi

Izvor: Moto.rs, 19.Dec.2012, 11:01

Uobičajena je praksa da se broj finalista svede na sedam modela ali pošto su dva modela dobila isti broj glasova, odobreno je da se oba nađu u finalnoj rundi. Drugi krug glasanja daće pobednika koji će biti proglašen u toku održavanja sajma motornih vozila u Ženevi naredne godine početkom marta. ...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.