Oružje masovnog obrazovanja

Izvor: Autoportal.rs, 15.Mar.2015, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oružje masovnog obrazovanja

U današnjem svetu, kao i stotinama godina iza nas, vladaju oni koji su najjači. Pomoć u tome im pružaju loši sistemi obrazovanja koji od ljudi stvaraju poslušnu masu a ne slobodnomislilačke individue. Jedan brazilski umetnik dao je svoj doprinos u podizanju ljudske svesti o sebi i svom okruženju.

Spaljivanje knjiga i veličanje vojne moći prisutno je u našem društvu od kad postoje pero i barut. Raul Lemosuf je umetnik iz Buenos Ajresa koji želi da poruči >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << svima da je krajnje vreme da se krene u akciju masovnog obrazovanja kako bi stvorili pre svega pametniji a time verovatno i bolji svet.

Tako je Raul osmislio verovatno prvi tenk ovakve vrste, tenk koji deli besplatne knjige dok krstari ulicama. On je od automobila Ford "Falcon" iz 1979. napravio ovo borbeno-obrazovno vozilo koje ima i rotirajuću kabinu i pravu tenkovsku cev.

Zidovi tenka nisu napravljeni od najskupljih oklopnih materijala već su popunjeni knjigama. Prolaznicima su u ponudi zbirke poezije, biografije, romani, ukupno oko 900 knjiga najrazličitijih tema i žanrova. Sjajna ideja ovog umetnika, pozivamo ga da ukoliko je u mogućnosti, provoza koji krug i kroz Srbiju. Jedno mu možemo obećati, nećemo mu uzeti mnogo knjiga, to je nažalost naša realnost.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.