Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužena majka kojoj je troje djece stradalo u požaru

BEOGRAD - Treće osnovno tužilaštvo podnijelo je sudu optužni prijedlog protiv Živane Stanković (27) kojoj su 26. septembra, u požaru u baraci na Novom Beogradu, stradala tri djeteta, a sud joj je produžio pritvor.

Stankovićeva se tereti za teško djelo protiv opšte sigurnosti učinjeno iz nehata, rekao je Tanjugu tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu Boris Palović.

Za to djelo predviđena je kazna zatvora do osam godina, a optužnim prijedlogom tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << predložena je kazna od dvije godine zatvora, precizirao je tužilac.

Stankovićeva, koja je imala petoro dece, godinama unazad prosila je po ulicama i lokalima u centru grada, noseći bebu u rukama. Često je bila i agresivna.

Tri deteta su joj stradala u toku noći u baraci u kojoj su živeli, jer Stankovićeva zaboravila da ugasi sveću koja je ostala da gori na stolu.

Djeca, stara pet, sedam i devet godina, izgorjela su spavajući na krevetu, dok je majka uspjela da spasi jednu bebu, koju je preuzeo Centar za socijalni rad.

Izgorjela baraka nalazila se iza naselja "Dr Ivan Ribar" na Novom Beogradu, veličine do 20 kvadratnih metara, bila je sagrađena od kartona i drvenih dasaka.

Riječ o djelu iza naselja "Dr Ivan Ribar" u pravcu rijeke Galovica, uzvodno uz Savu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.