Opel Astra za 2015. po ugledu na koncept Monza

Izvor: B92, 30.Okt.2013, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opel Astra za 2015. po ugledu na koncept Monza

Sledeća generacija modela Astra biće predstavljena 2015. godine. Prema najnovijim informacijama, Opelov kompaktni automobil preuzeće neke stilske elemente od koncepta Monza koji je prikazan na frankfurtskom auto-salonu u septembru.

Konceptna vozila i dizajnerske studije koje proizvođači automobila izlažu na sajmovima uglavnom ne prerastu u potpuno doslednu produkcijsku verziju. Međutim, njihova uloga je važna jer najavljuju dizajnerski pravac koji određana kompanija planira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za svoje buduće serijske modele.

Tako će, prema pisanju Auto Expressa, Opelov koncept Monza, koji je privukao pažnju publike na salonu automobila u Frankfurtu 2013. poslužiti kao etalon za neka dizajnerska rešenja buduće Astre. Očekuje se da nova generacija Opel Astre, po ugledu na Monzu, dobije veću masku hladnjaka sa ukrasnom lajsnom izvijenom nagore u obliku krila i uže, trapezoidne farove.

Prednji branik biće značajno redizajniran i imaće veće otvore za vazduh, zbog čega će buduća Astra imati agresivniji izgled u odnosu na aktuelni model.

Po prvi put u istoriji ovog modela, Astra će se proizvoditi izvan Nemačke. Opel i Vauxhall najavili su da će se sledeća generacija ovog automobila izrađivati u pogonima u Poljskoj i Velikoj Britaniji. Planirana su ulaganja u visini od 300 miliona evra kako bi se fabrike u ovim zemljama osposobile za proizvodnju nove Astre.

Opel je već uveliko krenuo u obnovu pogonskih i prenosnih sistema. Tako će se u novoj Astri naći najnoviji 1.6 litarski turbo-punjeni benzinski i dizel agregati, a do lansiranja novog modela 2015. treba očekivati uvođenje još nekih novih motora, među kojima je i trocilindrični 1.0 litarski turbo-benzinac sa 114 ks (84 kW).

Pročitajte više o konceptu Opel Monza.

Saznajte više o Opelovim konceptima sa svih prethodnih auto-salona u Frankfurtu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opel Astra za 2015. po ugledu na koncept Monza

Izvor: B92, 30.Okt.2013

Sledeća generacija modela Astra biće predstavljena 2015. godine. Prema najnovijim informacijama, Opelov kompaktni automobil preuzeće neke stilske elemente od koncepta Monza koji je prikazan na frankfurtskom auto-salonu u septembru...Konceptna vozila i dizajnerske studije koje proizvođači automobila...

Nastavak na B92...

Novi Volkswagen Scirocco za 2017.

Izvor: AutoBlog, 31.Okt.2013, 08:01

Već je bilo reči o restilizovanoj verziji aktuelnog VW Scriocco modela za 2014. koji će pre svega dobiti izmenjeni prednji deo po ugledu na novije modele nemačke marke. Volkswagen međutim planira i dalje pa nas tako 2017. godine očekuje i potpuno nova generacija ovog modela. I novi VW Scirocco...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.