Ona je PRVI ŽENSKI AUTOMEHANIČAR u Emiratima i uspešno vodi posao u svetu kojim dominiraju muškarci (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2021, 16:23

Ona je PRVI ŽENSKI AUTOMEHANIČAR u Emiratima i uspešno vodi posao u svetu kojim dominiraju muškarci (VIDEO)

Porodica je sumnjala u Hudin izbor, ali je njena ljubav prema automobilima bila toliko velika da je uspela je da ubedi oca da je podrži u želji da se bavi poslom koji obožava

Huda al Matruši je jedna, još uvek, vrlo malog broja žena iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koje se bave popravkom automobila, poslom kojim se godinama unazad u arapskom svetu dominirali muškarci. Ova 36-ogodišnjakinja kaže da su automobili za nju bili hobi od detinjstva.

- Mnogo volim automobile, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i to najrazličitije modele! Volim i sportske, i luksuzne, i obične automobile, volim njihove različite detalje!

Huda za Rojters kaže da uživa opravljajući automobile, jer je to posao za koji oseća da mu pripada i na koji je ponosna. Posao koji mnogo voli i biznis od koga živi.

Kada je odlučila da otvori svoj servis u Šardži, glavnom gradu istoimenog emirata, jednog od sedam koji sačinjavaju UAE, njena porodica je sumnjala u njen izbor. Ipak, uspela je da ubedi oca da je, na iznenađenje porodice, podrži u poslu koji svakako nije lak za žene.

Njen pomoćnik Mohamed Halavani kaže da mu je u početku bilo čudno to što jedna žena vodi garažu.

- A kada smo zajedno počeli da radimo, i kada mi je rekla "Rastavi to!", "Sastavi ono!", bilo mi je potpuno jasno da ima dosta iskustva!

Huda al Matruši se nada da će uspeti da od svoje majstorske garaža napravi veliki servisni centar, kao i da će moći da otvori više servisa širom zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.