On MIRIŠE delove automobila da bismo mi kasnije UŽIVALI, otkrijte zašto (FOTO, VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 08:08

On MIRIŠE delove automobila da bismo mi kasnije UŽIVALI, otkrijte zašto (FOTO, VIDEO)

"Nasenteam", kako ga nazivaju u Nemačkoj, broji niz stručnjaka.

Ako ste ikada kupovali nov automobil sigurno ste upamtili zadovoljstvo koje izaziva njegov miris! Mnogi se slažu da ga naša čula povezuju s uspehom, što je i logično.

Kompanija Audi predstavila je svetu svoj tim koji se brine upravo o tome – da njihovi automobili mirišu kako treba.

“Nasenteam”, kako ga nazivaju u Nemačkoj, broji niz stručnjaka, a aktivan je od 1985. godine. Cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je analiza i kontrola materijala i hemikalija koje se koriste prilikom proizvodnje i koje moraju biti neutralne.

I don’t know who needs this, but… here’s some pictures of the Audi Nose Team hard at work. pic.twitter.com/zyiIjMHJN0

— Audi USA (@Audi) May 12, 2020

Tim od pet članova zatim ocenjuje miris elemenata na skali od 1 do 6, pri čemu je 6 nepodnošljiv miris, dok je 1 najbolji mogući rezultat. Element koji dobije ocenu 4, 5 ili 6 neće proći test, prenosi Jutarnji.hr.

Na čelu tima je Hajko Lasman-Gajger koji se ovim poslom bavi od 2000. On ističe da miris novog automobila upotpunjuje čitav doživljaj kupovine i vožnje.

Više detalja o ovom zanimljivom, i neobičnom poslu možete pogledati u sledećem videu:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.