Od AVIONA napravio KAMPER iz snova: Dugačak je skoro 12 metara i nije jednostavno za korišćenje! Zavirite u božanstvo... (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2021, 17:08

Od AVIONA napravio KAMPER iz snova: Dugačak je skoro 12 metara i nije jednostavno za korišćenje! Zavirite u božanstvo... (VIDEO)

Vozilo je dugačko 11,6 metara i nije jednostavno za upravljanje.

Vojni penzioner iz Nešvila i njegova porodica ispunili su snove izradom jedinstvenog kampera Fabulous Flamingo, čija je osnova stari Douglas R4D transporter.

Letelica je završila na otpadu posle 30 godina službe, i započela nov život zahvaljujući trudu i viziji Đina Lućija, koji je čitavog života maštao o prostranom kamperu.

Neobično vozilo dugačko je 11,6 metara i nije jednostavno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za vožnju. Trup aviona postavljen je na šasiju kamiona International DuraStar 4400, a čitava konstrukcija teška je 7.800 kilograma.

Moćan agregat

Kuću na točkovima pokreće 7.6-litarski Navistar DT466 koji proizvodi između 210 i 300 KS. Maksimalna brzina je 137 km/h.

Unutrašnjost je organizovana kao i svaki kamper – tu je spavaći deo, trpezarija, kuhinja, sve što je porodici potrebno tokom putovanja.

Kuriozitet predstavlja vozačka kabina, prepuna originalnih avio-uređaja i sa operativnim radio-sistemom. U narednom prilogu, upoznaćete Fabulous Flamingo iz svih uglova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.