Od 1. januara nove cene putarina na pojedinim deonicama auto-puteva

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 12:56

Od 1. januara nove cene putarina na pojedinim deonicama auto-puteva

Uvode se i popusti za korisnike studentskih kartica od 2%, penzionerskih kartica od 3% kao i za vlasnike električnih vozila od 10% čija primena će biti omogućena isključivo korišćenjem web servisa za elektronsku naplatu putarine.

JP "Putevi Srbije" je izvršilo reviziju dužina deonica pod naplatom u skladu sa Referentnim sistemom mreže državnih puteva, što će uticati na određene korekcije cenovnika za naplatu putarine, saopštili su iz tog preduzeća.

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomenutih izmena, uvodi se i naplata naknade za korišćenje putnih objekata: mostova, vijadukata i tunela tako što se visina putarine po pređenom kilometru uvećava za 50% za mostove i vijadukte, odnosno za 100% za tunele.

Od 1. januara uvode se i popusti za korisnike studentskih kartica od 2%, penzionerskih kartica od 3% kao i za vlasnike električnih vozila od 10% čija primena će biti omogućena isključivo korišćenjem web servisa za elektronsku naplatu putarine.

Tako će, nakon korekcija cena, vožnja auto-putem, na primer, na deonici Beograd-Ruma, za putničke automobile (1. kategorija vozila) koštati 180 umesto dosadašnjih 170 dinara, a na novootvorenoj deonici Beograd-Šabac 300 umesto 270 dinara kojiko je trebalo platiti do 1. januara 2024.

Ako se vozite auto-putem Miloš Veliki, od Beograda (naplatna stanica Obrenovac) do Preljine moraćete da platite 510 umesto dosadašnjih 480 dinara, a do Pakovraće 560 umesto 530 dinara koliko je iznosila putarina za ovu deonicu pre korekcije cene.

Od Beograda (naplatna stanica Stara Pazova) do Novog Sada putarina sada iznosi 290 umesto 270 dinara.

Prema kalkulatoru sajta JP "Putevi Srbije", putarina nije poskupela na svim deonicama auto-puteva u Srbiji. Zato, da biste saznali koliko će vas koštati vožnja pojedinim deonicama, najbolje je da proverite pomoću kalkulatora na njihovoj zvaničnoj web stranici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.