Očekuje se povratak Tojotinog krosovera

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2020, 16:49

Očekuje se povratak Tojotinog krosovera

Lepa vest...

Toyota nakon pet godina vraća na američko tržište model Venza koji će ovog puta biti dostupan isključivo sa hibridnim pogonom.

The @Toyota Venza returns for 2021 as a two-row hybrid-only SUV: https://t.co/X1x1L87awT pic.twitter.com/SypGfOGnVB

— Car and Driver (@CARandDRIVER) May 18, 2020

Toyota Venza za 2021. je u suštini prepakovana Toyota Harrier koja se prodaje na japanskom tržištu.

Automobil ima elegantne linije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << spoljašnjosti i luksuzno opremljenu unutrašnjost, sa obiljem kožnih materijala, kako na sedištima, tako i na komandnoj tabli i oblogama vrata.

Za pogon se stara hibridni sistem koji se sastoji od 2.5-litarskog 4-cilindarskog benzinca, tri elektromotora i litijum-jonske baterije smeštene ispod zadnjih sedišta.

Ukupna kombinovana snaga hibridnog pogona iznosi 222 KS (163 kW).

Nova Toyota Venza u američke prodajne salone stiže ovog leta.

Cena nije saopštena, a trebalo bi da se kreće negde između 28.000 dolara (koliko košta Toyota RAV4 Hybrid LE) i 40.000 dolara (koliko treba izdvojiti za Toyotu Highlander Hybrid LE), dok bi bogato opremljena Venza Limited dostizala cenu i preko 45.000 dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.