Očekuje se povećanje obima prodaje automobila u Evropi u 2016. godini

Izvor: Nacionalna klasa, 08.Jan.2016, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuje se povećanje obima prodaje automobila u Evropi u 2016. godini

Evropsko tržište automobila zabeležiće rast treću godinu uzastopno ove godine zahvaljujući dobrom rezultatu u 2015. godini i nastavku ekonomskog oporavka zemalja južne Evrope - Francuske, Španije i Italije.

Očekuje se da će prodaja u zapadnoj i istočnoj Evropi ove godine porasti za 3%, na 14,46 miliona automobila, saopštio je IHS Automotive. Time će biti pokrivena polovina gubitaka od kada je 2007. godine tržište bilo na vrhuncu sa skoro 16 miliona prodatih automobila. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa <<

Prošlogodišnja prodaja bila je veća za skoro dva miliona nego pre dve godine i bio je to najbolji rezultat od 2009. godine, kada su pojedina tržišta, poput Nemačke i Francuske, bila podstaknuta subvencijama.

Iako su neka tržišta na jugu Evrope, poput Italije, i dalje na nižem nivou nego pre nekoliko godina, ostala ključna tržišta su na dobrom putu. U Nemačkoj je prodaja automobila prošle godine povećana na 3,2 miliona automobila, što se nije desilo od 2006. godine, osim kada je uz sistem “staro za novo” 2009. godine prodato 3,8 miliona automobila. Britansko tržište zabeležilo je rekordnu prodaju.

Neki važni modeli stižu na tržište ove godine, što bi moglo da podstakne interesovanje kupaca. Među tim automobilima su Mercedes-Benz E klasa četvrta generacija Renault Megana, dok u segmentu SUV modela stiže VW Tiguan. Svoj prvi SUV počeće da prodaje i SEAT, a Audi će premijerno predstaviti Q1. Prvu kompletni prodajnu godinu imaće i nova Opel Astra.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.