Očekuje se haos za praznične dane: MUP poslao poruku vozačima

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 14:00

Očekuje se haos za praznične dane: MUP poslao poruku vozačima

Slede praznični dani, pa je MUP izdao savete svim vozačima kako da se ponašaju kada kreću na put.

Prvo, da kažemo da će tokom prazničnih dana Uprava saobraćajne policije organizovati pojačanu kontrolu saobraćaja. Ova kontrola, kako su rekli, biće prvenstveno usmerena na otkrivanje prekršaja koji najviše utiču na nastanak saobraćajnih nezgoda i težinu posledica.

Što se tiče saveta koje je policija dala vozačima, oni su objavljeni na Instagram nalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << MUP-a Srbije:

1. Budite strpljivi i ne ugrožavajte sebe i svoje najmilije prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjima.

2. Bez obzira na dužinu puta, važno je da vi i svi putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas.

3. Budite odgovorni: Ne upravljajte vozilom ukoliko ste konzumirali alkohol.

4. Ukoliko putujete ka zimskim turističkim centrima, obavezno koristite propisanu zimsku opremu.

5. Ukoliko upravljate motociklom i mopedom, obavezno koristite zaštitnu kacigu.

"Zbog obeležavanja Dana državnosti i spajanja neradnih dana, tokom narednih dana na svim važnijim putnim pravcima, a pre svega ka turističkim centrima, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja", rekao je za Tanjug major Aleksandar Radenković, ispred Uprave saobraćajne policije MUP-a.

On je podsetio da je prošle godine u periodu od 14. do 17. februara u saobraćajnim nezgodama poginulo čak sedam, a povređeno 140 učesnika u saobraćaju, uprkos merama saobraćajne policije koja je u ta četiri dana otkrila 20.000 prekršaja. Stoga, kako je rekao, biće neophodna stroga kontrola i ovog prazničnog perioda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.