OVU FORU SIGURNO NE ZNATE! Šta se dešava kada dva puta pritisnete dugme za otključavanje?

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021, 08:03

OVU FORU SIGURNO NE ZNATE! Šta se dešava kada dva puta pritisnete dugme za otključavanje?

Ako ste detaljno čitali uputstvo vašeg četvorotočkaša, onda za nju možda i znate...

Gotovo svi savremeni automobili danas imaju daljinske ključeve čiji tasteri služe za otključavanje i zaključavanje vrata, otvaranje prtljažnika i - naravno, startovanje motora. Ovi ključevi, međutim, imaju i jednu funkciju za koju ne zna mnogo vozača.

Kada pritisnite taster za otključavanje automobila, zatim ga pustite, pa onda ponovo pritisnite i, zatim, zadržite neko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vreme, prozori vašeg automobila će se automatski spustiti. Ponavljanjem istog postupka, prozori će se podići.

Ovo je bezbednosna funkcija, koja je uglavnom objašnjena u fabričkim uputstvima automobila, ali je, i pored toga, mali broj vozača koji znaju za nju. Ona, međutim, ne postoji kod svih automobila, a mi vam donosimo listu nekih modela koji imaju ovu mogućnost:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.