OVO VELIKI BROJ PROFESIONALNIH VOZAČA NE ZNA: Najprioritetniji pokazatelj prvenstva prolaza na raskrsnici

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 23:06

OVO VELIKI BROJ PROFESIONALNIH VOZAČA NE ZNA: Najprioritetniji pokazatelj prvenstva prolaza na raskrsnici

Semafor nije na prvom mestu.

Gužve su čest prizor po beogradskim putevima. Da bi ih što manje bilo, potrebno je postaviti najprioritetni znak saobraćaja, koji će na najbolji mogući način kontrolisati gust saobraćaj.

Prioritet znakova u saobraćaju je sledeći, od najnižeg ka najvišem :

Znak višeg prioriteta uvek "poništava" značenje odnosno važnost onog sa nižim prioritetom.

Tek ako nema nijednog od gore navedenih znakova primenjuju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se sledeća pravila saobraćaja :

Izuzetno od gore navedenih pravila saobraćaja, tramvaj u svim slučajevima ima prvenstvo prolaza, ako saobraćajnim znakom nije drugačije određeno.

Učesnici u saobraćaju dužni su da postupaju u skladu sa saobraćajnom signalizacijom (znaci, semafori, saobraćajac) i kada time odstupaju od propisa o pravilima saobraćaja.

Međusobno prvenstvo prolaza učesnika u saobraćaju, koji na raskrsnici regulisanoj znakovima,semaforima ili od strane saobraćajca, istovremeno dobijaju pravo prolaza, reguliše se pravilima saobraćaja.

Postoje izuzeci od pravila kad su u pitanju šinska vozila, vozila sa prvenstvom prolaza i vozila pod pratnjom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.