OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Žuta traka - da li je baš uvek zabranjena svim vozačima u Beogradu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2023, 18:29

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Žuta traka - da li je baš uvek zabranjena svim vozačima u Beogradu?

Gradska vožnja svakako iziskuje mnogo vremena i nerviranja, dodatno, jer je žuta traka zabranjena za vožnju "običnim vozačima”. Da li ste znali, to je delimična, ali ne i potpuna istina?

U pojedinim ulicama u Beogradu žuta traka je zabranjena za sva vozila osim za vozila gradskog saobraćajnog prevoza, taksija i vozila hitne službe. Međutim to važi samo u određenim vremenskim intervalima tokom dana. Ta vremenska odrednica "od-do" postoji u sedam ulica u gradu koje imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << žutu traku. Koje je to vreme, zavisi od određene ulice i propisa, ali je sigurno da je u svakoj ulici jasno naznačeno od kad do kad važi takvo pravilo. Imajući to na umu, umesto da se vozači guraju u dve trake, saobraćaj bi značajno mogao da se rastereti, a gužve da se smanje kada bi vozači privatnih automobila koristili tu mogućnost.

Period u kome je svima ostalima osim javnim gradskim službama zabranjeno kretanje žutom trakom, uglavnom je za vreme jutarnjeg i popodnevnog špica. Tako je od 7 do 9 sati ujutru i od 14 do 18 sati popodne, vožnja u žutoj traci ZABRANJENA u sledećim ulicama:

U ostalim delovima dana, van špiceva, ove ulice su obično prazne, pa mogu da ih koriste svi. Tokom 24 sata vožnja žutom trakom je zabranjena u svim ostalim ulicama sa žutom trakom:

Nepoštovanje ovih pravila vozača može da košta i do 5.000 dinara, pa se tako savetuje oprez, pogotovo što u mnogim ulicama koje imaju obeleženu žutu traku, postoje kamere u Beogradu koje prate i beleže sve nesavesne vozače u koje u nedozvoljenim terminima koriste žutu traku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.