OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Kolika je razlika u TEMPERATURI između crnog i belog automobila, dok je napolju 35 stepeni?

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 09:15

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Kolika je razlika u TEMPERATURI između crnog i belog automobila, dok je napolju 35 stepeni?

Laserski merač je pokazao rezultat.

Jedan od najtoplijih dana ove godine doneo nam je "prijatnih" 35 u hladu. Barem tako kažu meteorolozi. Ono što vam sigurno neće reći su temperature vaših automobila dok se "prže" na sunčanom parkingu.

Danas smo rešili da otkrijemo u kojim automobilima više prži – crnim ili belim. Opšte poznata stvar je da crna boja više privlači sunčeve zraka od bele, ali nismo verovali da je razlika u temperaturi izmerenoj na haubi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << crnog i belog auta ovolika, sve dok naš laserski merač nije pokazao rezultat.

Hauba belog automobila je pokazala 36.9 stepeni, slično kao i spoljna temperatura.

Ukoliko zaista mislite da je vaša omiljena boja automobila crna, znajte da greje duplo jače od belog. Laserski termometar pokazao je, da za razliku od belog auta, crni meri neverovatnih 72, 6 stepeni celzijusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.