OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Čemu služi RUČICA na unutrašnjem retrovizoru i koliko je VAŽNA njena uloga? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2023, 14:11

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Čemu služi RUČICA na unutrašnjem retrovizoru i koliko je VAŽNA njena uloga? (VIDEO)

Najbitnije staklo u autu.

Kada nameštate unutarašnje ogledalo u automobilu, dobro pazite da ga ne zamrljate prstima i održavajte ga čistim kako bi vidljivost bila najbolja moguća. Upravo taj retrovizor prikazuje vozila iza vas najrealnije.

Interesantno je i da mnogi vozači ne znaju čemu služi malena ručka na dnu unutrašnjeg retrovizora. To je poluga za dan/noć vožnju, i služi za zaštitu vozača od toga da ga noću zaslepe svetla vozila koje se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iza njega.

Polugu treba da gurnuti ili je povučete - ta radnja menja položaj ogledala u retrovizoru i namešta ga tako da vam ono više ne reflektuje svetlost u oči.

Takođe, nije loše ponoviti ono što su vas učili u autoškoli, a to je da se unutarašnji i spoljni retrovizori nameštaju tek nakon što sednete u automobil i namestite sedište u položaj koji vam najviše odgovara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.