OVO RADI VEĆINA VOZAČA, A VEOMA JE KAŽNJIVO I OPASNO: Evo zašto treba da izbegavate glasnu muziku dok vozite

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Dec.2023, 11:59

OVO RADI VEĆINA VOZAČA, A VEOMA JE KAŽNJIVO I OPASNO: Evo zašto treba da izbegavate glasnu muziku dok vozite

Koncentracija je najbitnija.

Glasna muzika i svaka druga buka smatraju se ometajućim faktorom u saobraćaju, koji od vozača mogu da "sakriju" zvukove iz okoline i time ih onemoguće da adekvatno reaguju na trenutnu sitaciju u kojoj se zateknu.

Glasno slušanje muzike u vožnji u nekim zemljama, predstavlja prekršaj, ukoliko se dokaže da je ono ometalo druge vozače i/ili učesnike u saobraćaju i dovelo do saobraćajnih nezgoda ili udesa.

Glasna muzika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i svaka druga buka smatraju se ometajućim faktorom u saobraćaju, koji od vozača mogu da "sakriju" zvukove iz okoline i time ih onemoguće da adekvatno reaguju na trenutnu sitaciju u kojoj se zateknu. Ovo se odnosi kako na muziku koja dolazi iz automobila u pokretu, tako i iz parkiranih vozila.

Kako piše u opisu videa na fejsbuk stranici Saobraćajni Prekršaji, "prekršaj iz čl. 334.1.2. ZOBS-a (3.000 din) vrši vozač koji koristi AUDIO uređaje na način da ne čuje zvučne signale drugih učesnika u saobraćaju".

Pazite na sebe, a i na druge u saobraćaju. Sve što vas može ometati u vožnji treba izbegavati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.