OVO NISTE ZNALI: Svaki četvrti Nemac vara pri prodaji polovnog automobila

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2023, 12:32

OVO NISTE ZNALI: Svaki četvrti Nemac vara pri prodaji polovnog automobila

Svako svog konja hvali, stara je poslovica, a u novije doba, umesto, četvoronožne životinje mogli bismo ubaciti reč – automobil.

Na ogromnom  tržištu polovnih automobila cilj je postići što bolju cenu, a ponekad se ne biraju sredstva.

Prema istraživanju platformi za kupovinu automobila Heycar i YouGov na 2300 ispitanika, gotovo svaki četvrti privatni vozač u Nemačkoj (23 posto) varao je pri prodaji svog polovnog vozila da bi postigao višu cenu za svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << automobil. U većini slučajeva kozmetički su uklonjene ogrebotine (12 posto), a dim cigarete je prikriven (6 posto), navodi Revija HAK.

Mada je oko tri četvrtine (74 posto) ispitanih izjavilo da nikada nisu varali, 39 posto kupaca polovnih automobila je uvereno da su bili prevareni prilikom kupovine polovnog vozila. Čak 17 posto je izjavilo da nezgode i oštećenja nisu iskreno prijavljeni. Čak osam posto je sigurno da je kilometraža njihovog automobila bila lažirana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.