OVO NIKAKO NE SMETE RADITI: Evo kako da zimi brže ZAGREJETE AUTOMOBIL, a pritom i da UŠTEDITE GORIVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2024, 22:21

OVO NIKAKO NE SMETE RADITI: Evo kako da zimi brže ZAGREJETE AUTOMOBIL, a pritom i da UŠTEDITE GORIVO

Ključni su prvih nekoliko minuta.

Došla je zima i vozače stavila na muke. Nije lako ujutru iz toplog stana ući u leden automobil, pa većina ljudi želi da se on što brže zagreje. Ali zato i prave neke greške koje su štetne.

Dakle, pravo je pitanje šta učiniti da se motor automobila što pre zagreje?

Za početak, ono što nikako ne treba da radite jeste da stojite na parkingu sa uključenim motorom. To je zastarela i štetna metoda. Ipak, jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saveta jeste da, u prvih nekoliko minuta, isključite grejanje.

Naime, kada je uključen, ventilator koristi cirkulaciju rashladne tečnosti za zagrevanje vozila (preko tzv. izmenjivača toplote). Ovo snižava temperaturu rashladne tečnosti, pa je motoru potrebno duže da se zagreje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.