OVO MORATE DA ZNATE: Šta da radite ako vam se DRVO OBRUŠI na automobil? OBAVEZNO PROČITATI

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 13:59

OVO MORATE DA ZNATE: Šta da radite ako vam se DRVO OBRUŠI na automobil? OBAVEZNO PROČITATI

U slučaju nezgode odmah reagujte.

Kiša i vetar ne moraju biti razlog za padanje stabala, jer i kada je lepo vreme, desi se da se neka krošnja obruši, a takav je slučaj bio pre nekoliko dana u Ulici Veljka Lukića Kurjaka, gde je na automobil palo drvo i tom prilikom ga oštetilo. Srećom, nije bilo povređenih.

Kako su nam objasnili nadležni u nadležnom "Zelenilu Beograd", kada se desi da stablo ili grana padnu, i ako dođe do materijalne štete, potrebna je blagovremena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prijava.

- Ukoliko dođe do pada stabla ili grana sa javne zelene površine i tom prilikom dođe do materijalne štete ili telesnih povreda, neophodno je da građani kontaktiraju Servisni centar grada Beograda na broj 11011 ili da pošalju mejl JKP "Zelenilo Beograd" na adresu [email protected] - kažu za "Novosti"nadležni u ovom preduzeću. - Potrebno je da se građani obrate nadležnima kako bi se utvrdilo da li je stablo u redovnom programu održavanja Preduzeća i ukoliko jeste, dobiće tačnu informaciju kojoj radnoj jedinici u okviru preduzeća treba da se jave, u zavisnosti od lokacije na kojoj se incident dogodio, kako bi se popunio zapisnik o šteti.

Pre nego što se utvrdi da li je do štete došlo, potrebno je popuniti zapisnik o šteti koji lično donosi oštećeni, a kako su nam objasnili nadležni, zapisnik se onda predaje Komisiji za procenu štete, čije sedište se nalazi u Ulici Rajkova 15 na Novom Beogradu. - Kada oštećeni donese zapisnik, Komisija za procenu štete popunjava obrazac "prijava štete iz osnova osiguranja od odgovornosti" i oštećeni se sa kompletnom dokumentacijom upućuje u Akcionarsko društvo za osiguranje, koje u najkraćem roku nadoknađuje štetu - objašnjavaju u JKP "Zelenilo Beograd".

Nadoknada štete će se obaviti samo u slučajevima u kojima je uzrok štete stablo za koje je na osnovu redovnog Programa održavanja nadležno JKP "Zelenilo Beograd". Međutim, često se dešava da stabla koja naprave materijalnu štetu nisu u redovnom Programu održavanja JKP "Zelenilo Beograd".

Redovan obilazak

Redovno posmatranje i praćenje, kako stabala u gradu, tako i svih sadržaja na javim zelenim površinama, obavlja se svakodnevno. Ukoliko se primeti problem na stablu, kako su objasnili u JKP "Zelenilo Beograd" primenjuju se sve mere nege kako bi se stablo što duže održalo. U situacijama kada stablo predstavlja potencijalni bezbednosni rizik kako po sugrađane tako i po imovinu, pristupa se njegovom uklanjanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.