OVO MORATE DA ZNATE: Koliko goriva TROŠI KLIMA UREĐAJ u gradu, na OTVORENOM PUTU i u leru?

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 15:38

OVO MORATE DA ZNATE: Koliko goriva TROŠI KLIMA UREĐAJ u gradu, na OTVORENOM PUTU i u leru?

Merenja su sporvedena od strane Nemačkog autokluba (ADAC).

Pisali smo u nekoliko navrata o klima-uređajima u automobilima, održavanju, cenama servisiranja i dopunama. Zahvaljujući modernim kompresorima klima-uređaja, uticaj na potrošnju goriva i dodatne troškove polako pada. Test je pokazao prosečnu dodatnu potrošnju od 10 do 15 posto.

Veliki uticaj na potrošnju goriva ima i područje na kojem vozite automobil. U gradu je povećana potrošnja oko 20 posto, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na otvorenim putevima (prosečna brzina oko 100 km/h) potrošnja raste za oko šest posto, a kada automobil radi u leru potrošnja raste za neverovatnih 70 posto.

Za nižu potrošnju goriva morate da regulišete unutrašnju temperaturu, što je mnogo lakše ako imate automatski klima-uređaj. Odnosno takav način rada je mnogo bolji nego da sami određujete snagu duvanja klima-uređaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.