OVO MNOGI RADE, A NE BI SMELI: Svaki vozač je ovo BAR JEDNOM učinio, a KAZNE za tu radnju su jako visoke

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 17:33

OVO MNOGI RADE, A NE BI SMELI: Svaki vozač je ovo BAR JEDNOM učinio, a KAZNE za tu radnju su jako visoke

U Nemačkoj ne smete da zalupite vrata automobila.

Administracija lokalne samouprave u nemačkom Baden-Virtembergu je donela regulativu kojom se namaće nužda pažljivijeg ponašanja vozača i putnika automobila u odnosu na okruženje. Iako nisu svi podelili jednak nivo entuzijazma ovim povodom, vozači u Erdmanhauzenu će biti prinuđeni da vode računa kako ne bi generisali više buke nego što je to neophodno.

Odluka je doneta jednoglasno, pa će tako pomenuta mesna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zajednica sa oko pet hiljada ljudi u Baden-Virtembergu biti podvrgnuta primeni ove posebne regulative koja se tiče "buke nastale u vezi s korišćenjem vozila". Tako će ubuduće svako ko zalupi vrata na automobilu na način da se tako stvori prekomerna buka, moći da očekuje kaznu u visini i do 80 evra. Osnov za uvođenje ove odredbe je pronađen u modelu s dana zajednice Baden-Virtemberga, a koji može biti implementiran u skladu s potrebama lokalne komune.

Već postoji značajan broj mesnih zajednica i gradskih opština Nemačke koje su uvele restriktivna pravila u vezi "buke koja nastaje u vezi s vozilima", pri čemu su posebno na udaru vlasnici koji prave neodmerenu galamu s vozilima unutar privatnog poseda.

Predsednik lokalne zajednice Erdmanhauzena, Markus Keler, je izjavio da ne smatra da se komuna suočava s izraženim problemom vanredne buke. Nepotrebna buka je sada najvažnija tema u gradu, izvestio je germanski medij SWR.

Novouvedena pravila omogućavaju policajcima da kažnjavaju, ne samo one koji neartikulisano zatvaraju vrata, već i one koji ostavljaju motore vozila s unutrašnjim sagorevanjem da bespotrebno rade (što se odnosi i na motocikle i bicikle s pomoćnim pogonom, kao i one koje galame prilikom utovara ili istovara u i iz vozila. Bolje neće proći ni "besciljni trubači", to jest oni koji aktiviraju sirenu bez opravdanog razloga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.