OSUĐEN NA 7 GODINA ROBIJE! Danas pala presuda direktoru jednog od najvećih evropskih giganata

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2017, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSUĐEN NA 7 GODINA ROBIJE! Danas pala presuda direktoru jednog od najvećih evropskih giganata

Da li je pravda zadovoljena?

Bivši šef VW centra za inženjering u Mičigenu, Oliver Šmitpriznao krivicu i nagodio se sa tužilaštvom SAD!

On je uhapšen prilikom pokušaja da se ukrca na avion za Nemačku, u januaru ove godine. Optužen je za 11 prekršaja sa mogućom maksimalnom kaznom od 169 godina u zatvoru.

Oliver Šmit je priznao da je kriv za učešće u “Dizelgejt” aferi pred sudom u Detroitu.

Kako navodi agencija Rojters, bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << direktor VW u Mičigenu se nagodio sa sudom, pa će odslužiti sedam godina u zatvoru i biće novčano kažnjen između 40,000 i 400,000 dolara. On će zvanično biti osuđen 6. decembra.

Optužen je da je namerno prodavao naštimovana dizel vozila sa softverom koji vara na rezultatima o emisiji štetnih gasova u SAD u periodu između 2009. i 2015. godine.

U februaru je rešeno da on ostane iza rešetaka kako ne bi pobegao u Nemačku, kao i njegovih šest drugih kolega i koji se sada nalaze van zakonske nadležnosti SAD. Tokom prvog saslušanja se izjasnio da nije kriv.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.