OSTAO JE ŠOKIRAN: Vozač je dobio kaznu na legalnom parkingu, evo i zašto

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2023, 18:25

OSTAO JE ŠOKIRAN: Vozač je dobio kaznu na legalnom parkingu, evo i zašto

Mnogi ni ne znaju.

Vozač u nemačkom gradu Dicenbahu dobio je kaznu od 15 evra i zaprepastio se. Kako je navedeno, vozač je prozor automobila ostavio otvoren "napola". Međutim, odgovornom službeniku, kojeg je prekršilac parkiranja navodno vređao i bio agresivan, bio je dovoljan razlog da mu piše prekršaj, opisao je portparol grada Dicenbaha.

Uprkos svoj ljutnji oko "čudne kazne" za parkiranje, uvid u važeće zakone pokazuje da je službenik postupio potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispravno. Ako prozor nije potpuno zatvoren, to će rezultirati kaznom.

U stavku 38a Pravilnika o saobraćajnim dozvolama (StVZO) stoji da je vozač ličnog vozila odgovoran za obezbeđenje automobila od neovlašćene upotrebe, odnosno moguće provale. Stoga je kazna bila sasvim legalna.

Prekršilac parkiranja morao je da plati kaznu jer žalba nije urodila plodom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.