OSTAJU VERNI: Ne odustaju od ovog tipa motora

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSTAJU VERNI: Ne odustaju od ovog tipa motora

Samo ovaj...

Uprkos sve oštrijim ekološkim standardima, direktor Daimlera Ola Kalenijus potvrdio je da će kompanija ostati verna moćnom motoru V12.

Iako je sportska AMG varijanta S-klase ostala bez agregata sa 12 cilindara ove godine, naredna generacija Mercedesove perjanice će opet u ponudu imati V12.

Kalenijus nije otkrio tehničke detalje, ali se spekuliše da će biti unapređena moćna 6,0-litarska verzija dostupna u Maybachu S650 koja raspolaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa 621 KS i 994 Nm.

Ostaje samo nejasno da li će V12 biti dostupan i u standardnoj S-klasi, ili će biti rezervisan samo za Maybach modele, dok su iz AMG već najavili da se fokusiraju samo na 4,0-litarski V8.

Nova generacija S-klase stiže sledeće godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.