OPTUŽEN ZA ŠIRENJE LAŽNIH INFORMACIJA: Ilon Mask dao ostavku u Tesla Motorsu

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPTUŽEN ZA ŠIRENJE LAŽNIH INFORMACIJA: Ilon Mask dao ostavku u Tesla Motorsu

Ostaće samo direktor.

Ilon Mask, suosnivač i direktor kompanije Tesla Motors dao je ostavku s mesta predsednika uprave kompanije, ali će ostati direktor nakon što je optužen za 'lažne informacije' koje je širio na društvenoj mreži Tviter o kompaniji.

On je u objavama tvrdio da su investicije u Teslu osigurane i da su mu potrebni samo glasovi deoničara da nastavi sa radom, ali to se ispostavilo kao netočno. Takođe je tvrdio da će deonice skočiti više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od šest posto, ali njihova cena pala je čak 13 posto.

PA JE LI OVO REALNO?! Triciklom stigao do stotke za pola sekunde! (VIDEO)

Mask će nastaviti svoj posao kao direktor kompanije, ali ne može da bude predsednik uprave iduće tri godine. Takođe mora da plati 20 miliona dolara nagodbe. Tesla će platiti drugih 20 miliona dolara, a dva direktora zameniće Maska.

Ilon Mask javno se požalio i na Komisiju za hartije od vrednosti i berzu Sjedinjenih Američkih Država (SEC) koja ga je i tužila.

- Ova neopravdana akcija SEC-a me rastužila i razočarala. Uvek sam radio najbolje što sam mogao u interesu istine, transparentnosti i investicija. Integritet je najveća vrednost u mom životu, a činjenice će pokazati da to nikad nisam kompromitovao - kazao je Mask.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.