OPREZ PRILIKOM KUPOVINE POLOVNIH VOZILA: Velike su razlike u cenama po nemačkim regijama

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2023, 21:17

OPREZ PRILIKOM KUPOVINE POLOVNIH VOZILA: Velike su razlike u cenama po nemačkim regijama

Sarland, koji se graniči sa Luksemburgom i Francuskom, najjeftinija je zemlja za kupovinu polovnih automobila.

Mnogi od nas posegnuće za Nemačkom kada kupuju polovan automobil jer su tamo cene niže. Ali čak i tamo postoje ozbiljne regionalne razlike u cenama. U nekim su saveznim državama polovni automobili više od 15 posto jeftiniji od državnog proseka.

Barem tako pokazuje analiza polovnih vozila na portalu Mobile.de. U finansijski bolje stojećim regijama kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što su Minhen ili Hamburg plaćate višu prosečnu cenu za polovan automobil nego u regijama sa niskim prihodima.

Nemački časopis Focus analizirao je gradove i regije s najnižim prosečnim cenama.

U julu 2023. 1.327.282 polovna automobila bila su ponuđena na prodaju na mobile.de po prosečnoj ceni od 29.366 evra. Najskuplja država za kupovinu automobila je Hamburg. Prosečna cena u julu iznosila je 33.211 evra, što je 13 posto više od državnog proseka. Pre godinu dana lokalni kupci su za polovan automobil morali da plate gotovo 4000 evra manje (29.559 evra). Natprosečno se plaćaju polovni automobili i u pokrajinama Bremen (+ 12,5 posto od proseka) i Berlin (+ 11,9 posto).

Sarland, koji se graniči sa Luksemburgom i Francuskom, najjeftinija je država za kupovinu polovnih automobila. Ovde je cena automobila bila 15,6 posto niža od državnog proseka (25.392 evra). Takođe, postoje i razlike u velikim gradovima. Najjeftinija polovna vozila dolaze iz Kelna. Cene su u julu ove godine u proseku iznosile 27.058 evra, što je 8,5 posto niže od državnog proseka. Minhen je bio najskuplji grad s prosečnom cenom od 37.107 evra. Cene u Frankfurtu bile su 16,8 posto više od proseka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.