OPASNA MAŠINA: Sportski automobil iz Avganistana predstavljen na sajmu u Kataru (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 22:17

OPASNA MAŠINA: Sportski automobil iz Avganistana predstavljen na sajmu u Kataru (VIDEO)

Prvi sportski auto nastao u ovoj ratovima razorenoj zemlji.

Prvi sportski automobil proizveden u Avganistanu izložen je na Međunarodnom sajmu automobila u Dohi, glavnom gradu Katara, gde su predstavljeni najnoviji dometi u dizajnu i tehnologiji u automobilskoj industriji. Vozilo nosi oznaku The Helmet.

Mohamed Riza Ahmadi, izvršni direktor kompanije Entop, rekao je da je posle mnogo napora uspeo da automobil proizveden u Avganistanu prebaci na ovu međunarodnu izložbu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Kataru.

- Legendarna ptica koja ima odgovor na sva pitanja... - opisao je automobil Mohamed Riza Ahmadi.

Spoils of war makes the perfect sports car! Designed by dusty-foot engineers in #Afghanistan – it's called the Helmet and made from scraps left behind by #US & #NATO forces using all-terrain vehicles, generators, fridges, helicopter components, powered by a Toyota Corolla engine. pic.twitter.com/s0gezDM4pF

— Somali Institute of Chinese Studies (@Somali_ICS) September 9, 2023

Tehnički detalji nisu zvanično saopšteni, ali se navodi da je automobil napravljen od ostataka vozila i tehnike koje su za sobom ostavile američka vojska i snage NATO nakon povlačenja iz Avganistana 2021, kao što su terenska vozila, generatori, frižideri, pa čak i komponente helikoptera.

Za pogon je upotrebljen 4-cilindarski motor iz Toyotinog modela Corolla.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.