OBRATITE PAŽNJU: Kada koristite TELEFON tokom vožnje - isto je kao da ste PIJANI

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 13:03

OBRATITE PAŽNJU: Kada koristite TELEFON tokom vožnje - isto je kao da ste PIJANI

Policija upozorava: Otkrili smo i isključili preko 1.500 vozača!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave saobraćajne policije, počeli su 14. juna akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Akcija se sprovodi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). U sklopu ove akcije, za vikend je širom Evrope realizovan takozvani „Alcohol >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << and Drugs Marathon“, kada su u kontrolu saobraćaja neprekidno bili angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Potpukovnik Uprave saobraćajne policije Dejan Stević ovim povodom je izjavio:

Otkrili smo preko hiljadu i po vozača koji su isključeni zbog dejstva alkohola tokom vožnje i čak 53 pod uticajem psihoaktivne supstance! Dakle, mi najavimo akciju i apelujemo da ćemo svim ljudstvom i svom opremom biti na ulicama i imamo ove uporne uprkos svemu - kaže Stević.

Zaista se u bezbednost nije nikada više ulagalo, ističe on.

Svi treba da se zapitamo kada pročitamo vesti iz crne hronike, to su nečija deca, sinovi, roditelji, prijatelji. Saobraćaj je potreba svih ljudi. Kompletnog društva. Mi svakog dana ispunjavamo svoju potrebu. Još pre par godina smo uvećali broj portala na kojima se meri brzina. U toku je razvoj naprednog softvera koji se tiču svakodnevnih navika i to su vezivanje sigurnosnog pojasa, nekorišćenje mobilnog telefona u toku vožnje - rekao je Stević i naglasio:

Kada koristite telefon tokom vožnje, vaš fokus je isti kao kod osobe koja je u alkoholisanom stanju!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muškarac podlegao povredama

Izvor: OkRadio.rs, 22.Jun.2023, 09:33

Na području Policijske uprave u Vranju, 21. juna ove godine, registrovane su dve saobraćajne nezgode. Jedna osoba je izgubila život.   Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola zadržana je jedna osoba.

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.