Novi F1 bolidi biće glasniji

Izvor: Autoportal.rs, 02.Mar.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi F1 bolidi biće glasniji

Pored borbe više konkurenata za titulu gledaocima je najviše kod "najbržeg cirkusa na svetu" smetalo to što su bolidi postali znatno tiši, izgubili su svoj prepoznatljivi zvuk. Od ove sezone stvari bi mogle da se poprave.

Kada su 2014. V8 agregati koji su do tada bili pokretači F1 bolida zamenjeni V6 motorima zapremine 1.6 litara sa duhom trkanja izgubio se i prepoznatljivi zvuk koji zvoni dugo u ušima nakon što jedan od pilota proleti pored vas na stazi. Naravno >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << da su Berniju Eklstonu i kolegama na tome zamerali svih fanovi pa je promena konačno tu.

Naravno neće biti povratka voljenih V8 agregata, i dalje ćemo imati električne motore kao dodatak, ali će zato motori u 2016. sezoni biti za 12 procenata glasniji. Da li će to biti dovoljno da se napoje žedne uši F1 entuzijasta.

Povećanje jačine i oštrine zvuka doći će iz redizajniranih izduvnih sistema ali kako je glavni izvor tako voljene buke režim rada V8 ili mnogima omiljenih V10 motora na visokom broju obrtaja pitanje je koliko će ovo povećanje promeniti stvari.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.