Nova Mercedesova aždaja: AMG GT Black Series sa 730 konja FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 15.Jul.2020, 10:40

Nova Mercedesova aždaja: AMG GT Black Series sa 730 "konja" FOTO/VIDEO

Proizvođač iz Štutgarta je predstavio još ekstremniju verziju svog supersportskog modela.

Black Series je šlag na tortu modela Mercedes-AMG GT.

Ispod haube je poznati 4.0-litarski tvin-turbo V8 sa impresivnih 730 KS (537 kW) i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Motor je povezan sa 7-brzinskim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom, koji omogućava da automobil iz stanja mirovanja do stotke ubrza za samo 3,2 sekunde. Od 0 do 200 na sat stiže za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 9 sekundi, a maksimalan brzina je 325 km/h.

Pogledajte kako ovaj impresivan automobil izgleda u vožnji:

Mercedes-AMG GT Black Series se razlikuje od drugih verzija ovog supersportskog modela i po dizajnu spoljašnjosti.

Najpre u oči upadaju masivno krilo zadnjeg stabilizatora i ventilacioni otvori na haubi, koja je izrađena od ugljeničnih vlakana. Od istog materijala je i krovni panel, kao i aerodinamični dodaci na sajtnama.

Na azdnjem delu automobila se izdvajaju i dva para izduvnih cevi, kao i veliki difuzor koji zauzima čitav donji deo branika.

Proizvođač je ovom modelu namenio i specijalne, kovane desetokrake alu felne, prečnika 19 inča na prednjoj, a 20 inča na zadnjoj osovini. Na točkove su montirane Michelin Pilot Sport Cup 2 R gume, a Mercedes se pohvalio da Black Series generiše silu prijanjanja (downforce) od preko 400 kg, pri brzini od 250 km/h.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.