Ništa od Mazdinog automobila sa rotacionim motorom

Izvor: AutoBlog, 06.Dec.2016, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od Mazdinog automobila sa rotacionim motorom

Iako su se prethodnih godina mogle čuti brojne, manje ili više proverene informacije o novom sportskom automobilu iz Mazde, nazvanom RX-9 i zasnovanom na RX-Vision konceptu, od toga izgleda neće biti ništa. Tokom intervjua za Automotive News, izvršni direktor Mazde Masamiči Kogai rekao je da ova kompanija nema planove o pravljenju sportskog automobila većeg od MX-5 Miata modela. Na pitanje o nasledniku RX-8 modela, Kogai je rekao da je misli da je u opticaju sportski automobil, sa 1.5-litarskim ili 2.0-litarskim konvencionalnim motorom, koji bi se sa svojom snagom i ubrzanjem sigurno dopao brojnim kupcima. Iako u planovima ne postoji novi sportski automobil sa rotacionim motorom, Kogai kaže da ideju o ovom motoru još uvek ne treba...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Mazda ne pravi automobile sa rotacionim motorom

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2016, 22:06

Iako su se prethodnih godina mogle čuti brojne, manje ili više provjerene informacije o novom sportskom automobilu iz Mazde, nazvanom RX-9 i zasnovanom na RX-Vision konceptu, od toga izgleda neće biti ništa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.