Rimčeva Nevera srušila svetski rekord VIDEO

Izvor: B92, 07.Nov.2023, 22:10

Rimčeva Nevera srušila svetski rekord VIDEO

Električna Rimac Nevera postavila je novi svetski rekord za brzinu kada je u pitanju vožnja u rikverc, dostižući 275 km/h.

Rekord je oboren u Nemačkoj, u centru Papenburg koji ima dve staze od po 4 km, i koji nemački proizvođači kao što su Mercedes-Benz i Volkswagen često koriste za testiranje velikih brzina.

Iz kompanije Rimac su rekli da je ova lokacija izabrana jer je na njoj Nevera ranije "oborila više od 20 rekorda u jednom danu", a kako je Matija Renić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glavni inženjer Nevere objasnio, cilj je ovoga puta bio "zalazak u neistraženu teritoriju". Ekipa koja stoji iza ovog podviga, upisana je u Ginisovu knjigu rekorda, preneo je Autocar.

"Tokom razvoja palo nam je na pamet da će Nevera verovatno biti najbrži automobil na svetu u rikverc, iako aerodinamika, hlađenje i stabilnost ipak nisu projektovani za vožnju unazad velikom brzinom. Međutim, počeli smo da pričamo o tome da bismo mogli da probamo", rekao je Renić.

Nevera od 1.877 KS predstavljena je 2021. godine kao najbrži serijski električni automobil na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.