Nemcima dosadili električni automobili?

Izvor: B92, 09.Dec.2023, 16:16

Nemcima dosadili električni automobili?

Prodaja novih automobila u Nemačkoj je u novembru pala 5,7% u odnosu na prošlu godinu, saopštila je tamošnja uprava za motorna vozila.

"Slabije brojke su poosledica i poređenja sa snažnom prodajom pod kraj prošle godine," ocenila je konsultantska kuća Ernst i Jang (EY).

Kupci su, naime, u ovo doba prošle godine pohrlili da iskoriste državne subvencije uz kupovinu novih električnih automobila koje su od početka 2023. ukinute ili smanjene.

Shodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tome, posebno je velika recesija prodaje takvih vozila - 44.942 novoregistrovana e-automobila u novembru bilo je 22,5% manje nego 12 meseci ranije.

Za sada je neizvesno šta država od Nove godine namerava sa preostalim subvencijama, pa EY očekuje da ću u decembru tražnja ponovo živnuti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.